Bangladeş Vizesi

Bangladeş vizesi için kişiler direkt olarak konsolosluğa başvuru da bulunamamaktadır. Burada seyahat edecek olan kişinin takip etmesi gereken yassal bir prosedür söz konusudur. Seyahat edecek olan kişinin gitmek istediği ülkenin yetkili mercilerinden bir izin alma işi anlamında açıklamak oldukça doğru olacaktır. Ülkemizden de Bangladeş ülkesine seyahat düzenlemek isteyen birçok kişi bulunmaktadır. Bunlara bakacak olursak kişinin ilk öncelikli olarak çıkarması gereken ülkemiz yetkili birimlerinden çıkarması gereken pasaporttur. Pasaport kişinin ülke dışına çıkmasında yasal olarak hiçbir engel olmadığını göstermektedir.

Vize ise seyahat edilecek olan ülkeden istenen ve o ülkeye giriş yapabileceğini gösteren belgedir. Vize işlemleri yasal bir prosedür işleri ile yürütülmesi gerekmektedir. Bu anlamda da kişinin bu sürece hakim olması vizenin olumlu olarak sonuçlanması adına oldukça büyük önem arz etmektedir. Bazı kişilerin bu anlamda tecrübeli olduğu bilinse bile bazı kişilerin ilk yurt dışı deneyimi olabilmektedir. Durum böyle olunca artık ülke konsoloslukları bireysel olarak başvuru kabul etmemektedir. Bunun yerine konsolosluklar tarafından yetkili olarak belirlenmiş olan başvuru merkezleri bulunmaktadır. Seyahat edecek olan kişi başvuru merkezlerine müracaat etmeli ve de başvuru merkezleri tüm bu işlemleri seyahat edecek olan kişi adına düzenlenmelidir.

Vize başvuru merkezlerinin sayıca çok fazla olması kişinin karar vermesini zorlaştırmaktadır. Ama daha öncesinde bu vize başvuru merkezinden kaç kişinin vize çıkardığını kaçının olumlu kaçının da olumsuz olarak sonuçlandığını bilmek araştırmak karar verme sürecinize yardımcı olacaktır. İnternet üzerinden vize başvuru merkezi ile alakalı olarak yapılan yorumları da incelemek vize başvuru merkezi için karar vermenize yardımcı olacaktır. Vize başvuru merkezlerinden biri olan BÜYÜKELÇİLİĞİ VİZE firması süreci sizin için en başından en sonuna kadar titizlik içerinde yürütecektir.

Vize süreci ile alakalı olarak sizden istenen evraklar ödenmesi gereken harç süreci vizenin en kısa sürede çıkması ile alakalı olarak tüm süreci takip edecektir. Büyükelçiliği vizesi sadece Bangladeş ülkesi ile alakalı değil neredeyse tüm ülkeler ile alakalı olarak da size yardımcı olacaktır. Çok fazla sayıda çalıan ve oldukça tecrübeli geçmişi ile süreç sizin için oldukça hızlı ilerleyecektir.

Bangladeş Vize Ücretleri

Bangladeş vize ücretleri ile ilgili olarak tek bir etmenden ve tek bir ücretten bahsetmek sizi yanıltacaktır. Vize türü kişinin bu ülkeye gitme gerekçesi olarak karşımıza çıkmaktadır. Seyahat edecek olan kişinin bu ülkeye gitmek için doldurmuş olduğu vize başvuru formu bulunmaktadır. Bu başvuru formunda kişinin bu ülkeyi seyahat etme gerekçesi ve kişisel bilgileri yer almaktadır. Bu formda yer alan bilgiler eşliğinde vize başvuru merkezi sisteme giriş yapmaktadır. Kişinin ödemesi gereken tutar da kişinin belirlenmektedir. Vize başvuru merkezinden ödemeniz gereken net tutarı öğrendikten sonra ödeme yapmak daha sağlıklı olacaktır. Vize harç ücretlerine etkie den birkaç etmen bulunmaktadır. Bangladeş vize ücretini etkileyen etmenler:

  • Kişinin sahip olmuş olduğu vize türü kişi bir öğrenci vizesine sahip ise farklı bir vize ücreti turistik amaçlı olarak çıkarmış olduğu bir vize türü bulunuyorsa farklı bir vize ücreti ödeyecektir.
  • Seyahat edecek olan kişinin seyahat süresi de vize ücretine etki etmektedir. 90 güne kadar olan seyahatler kısa süreli seyahat kapsamında değerlendirilmektedir. 90 günü aşan seyahatler ise uzun süreli seyahat kapsamında değerlendirilmektedir.
  • Bangladeş ülkesine tek giriş çıkış işlemimi yaptığınız yoksa çoklu giriş çıkış işlemi de yaptığınız vize ücretine etki eden diğer etmenler arasında sayılmaktadır.
  • Seyahat edecek olan kişinin 18 yaşının altında ve üstünde olması da vize harç ücretine etki etmektedir.

TC Vatandaş Bangladeş Vizesinden Muaf Mı?

TC vatandaşları Bangladeş vizesinden muaf mı? Bu durum oldukça araştırılan konular arasında yer almaktadır. Ama böyle bir muafiyet söz konusu değildir. Ülkemizden bu ülkeye seyahat etmek isteyen kişilerin vize çıkarma zorunluluğu bulunmaktadır. Bu durumun istisna halleri bulunmaktadır.

Ülkemizden bu ülkeye hatta farklı ülkelere seyahat düzenlemek isteyen kişilerin ilk öncelikli edinmesi gereken belge pasaporttur. Pasaport kişinin ülke dışına çıkmasında herhangi bir sıkıntı olmadığını göstermektedir. 4 farklı pasaport türü bulunmaktadır. Siyah,gri,yeşil ve bordo pasaport olarak karşımıza çıkmaktadır. Kısa süreli bir seyahat gerçekleştirmesi durumunda eğer ki pasaportunuz siyah, yeşil ve gri renkli pasaportlardan bir tanesi ise vize çıkarmadan seyahat edebilirsiniz. Ama eğer ki uzun süreli bir seyahat planlıyorsanız sizin de vize çıkarmanız gerekmektedir. Pasaportunuz eğer ki bordo renkli bir pasaport kısa süreli ya da uzun süreli fark etmez kişinin vize çıkarması gerekmektedir.

Bangladeş Vize Türleri

Bangladeş vize türlerinde görülen farklılığın sebebi tüm dünya üzerinden bu ülkeye farklı gerekçeler ile seyahat düzenlenmesidir. Bu anlamda baktığımız zaman da çok fazla sayıda vize türü olduğunu söylemek doğru olacaktır. Biz sizin için genellikle Bangladeş ülkesi için konsolosluğa başvuru da bulunulan vize türlerini bir araya getirdik.Bangladeş vize türleri:

  • Bangladeş Schengen vizesi:
  • Bangladeş öğrenci vizesi:
  • Bangladeş transit ticaret vizesi:
  • Bangladeş aile ve ziyaret vizesi:
  • Bangladeş ticaret vizesi:

Bangladeş Vizesi Kaç Günde Çıkar

Bangladeş vizesi kaç günde çıkar? Bangladeş konsolosluğu kararını ortalama 15 gün içerinde açıklamaktadır. Vize başvurusunu onaylayabileceği gibi aynı zamanda da ret etme hakkına sahiptir. Ret etmesi durumunda seyahat edecek olan kişiye kararı gerekçeli olarak açıklaması gerekmektedir. Çünkü seyahat edecek olan kişi bu gerekçeyi ortadan kaldırarak tekrardan başvuru da bulunma hakkına sahiptir. Bu anlamda da konsolosluk güncellenen başvuruyu yine incelemeye alacaktır.

Bangladeş ülkesine seyahat düzenlemek isteyen kişinin seyahat planında bir aksilik yaşanmaması adına süreci 1 ay öncesinden başlatması gerekmektedir. Çünkü konsolosluklar hafta sonu ve resmi tatillerde çalışmamaktadır.

Bangladeş Vize Başvuru Formu

Bangladeş vize başvuru formu kişinin vize randevusu sırasında doldurması gereken bir evraktır. Bu sebepten dolayı da oldukça önemlidir. Çünkü konsolosluk bu başvuru formunu inceleyerek vize için onay verip vermediğini açıklayacaktır Bu anlamda bu formun eksiksiz ve tam olarak doldurulması gerekmektedir.

Bangladeş Vize Başvuru Evrakları

Bangladeş vize başvuru evrakları vize için seyahat edecek olan kişiden talep edilen evraklardır. Aşağıda sayacağımız evraklara ek olarak da evrak talep edilme ihtimali bulunmaktadır. Ekstra istenecek evraklar ile alakalı olarak vize başvuru merkeziniz size gerekli olan bilgilendirmeyi yapacaktır. Vize başvuru evrakları:

  • Pasaport kişinin ilk olarak temin etmesi gereken evraktır. Kişinin ülke dışına çıkmasında herhangi bir sıkıntı olmadığını gösterir seyahat dönüş tarihinden sonra iki ay daha geçerliliğinin olması gerekmektedir. Son iki sayfasının da boş olması gerekmektedir.
  • Vize harç ücretinin yatırılması gerekmektedir.
  • Vize başvuru formunun eksiksiz ve tam olarak doldurulması gerekmektedir.
  • Seyahat sağlık sigortasının yatırılması gerekmektedir.
  • Vize başvuru merkezinin komisyon ücretinin ödenmesi gerekmektedir.
  • Vukuatlı nüfus kayıt örneği nüfus müdürlüklerinden temin edilebileceği gibi aynı zamanda e devlet üzerinden de barkotlu şekilde temin edilebilir.
  • Seyahat edecek olan kişiye ait olan banka hesabının son 3 aylık dökümünün ilgili banka tarafından imzalı ve kaşeli olarak temin edilmesi gerekmektedir.

0552 313 03 88

Detaylı Bilgi İçin Bizimle İletişime Geçin